
Articles
-
6 days ago |
regio7.cat | Guillem Costa
Al problema dels microplàstics i de substàncies tòxiques com els nitrats, s’hi afegeixen els metalls pesants. Segons aquest estudi, 1.400 milions de persones viuen en zones on els sòls estan contaminats per metalls pesants. I una dada encara més alarmant: aquesta presència afecta entre el 14% i el 17% de les terres de conreu de tot el món. Es tracta de metalls com l’arsènic, el cadmi, el cobalt, el crom, el coure, el níquel i el plom.
-
1 week ago |
elperiodico.com | Guillem Costa
Al problema de los microplásticos y de sustancias tóxicas como los nitratos, se suman los metales pesados. Según un estudio publicado en la revista 'Science', 1.400 millones de personas viven en zonas donde los suelos están contaminados por metales pesados. Y un dato todavía más alarmante: esta presencia afecta entre el 14% y el 17% de las tierras de cultivo en todo el mundo. Se trata de metales como el arsénico, el cadmio, el cobalto, el cromo, el cobre, el níquel y el plomo.
-
1 week ago |
emporda.info | Guillem Costa
Quan es discuteix la posada en marxa de models de recollida selectiva com el porta a porta o els contenidors intel·ligents s’està posant el focus sobre els residus municipals. Però aquestes escombraries que generen les llars i les activitats econòmiques tan sols suposen una porció relativament petita (entre un 10% i un 15%) de totes les deixalles que es produeixen a Catalunya. De totes aquestes restes, la major part, al voltant d’un 40%, són residus procedents de la construcció.
-
1 week ago |
elperiodico.com | Guillem Costa
Las obras del Camp Nou son tal vez el ejemplo más mediático posible de cómo reutilizar los residuos generados por la construcción y la demolición en Catalunya. Las toneladas de hormigón que durante décadas sostuvieron el viejo estadio, tras ser desmanteladas, se limpiaron, trituraron y transformaron in situ en materia prima que ha servido para levantar el nuevo estadio.
-
1 week ago |
elperiodico.com | Guillem Costa
Cuando se discute la puesta en marcha de modelos de recogida selectiva como el puerta a puerta o los contenedores inteligentes se está poniendo el foco sobre los residuos municipales. Pero esta basura que generan los hogares y las actividades económicas tan solo supone una porción relativamente pequeña (entre un 10% y un 15%) de todos los desechos que se producen en Catalunya. De todos estos restos, la mayor parte, alrededor de un 40%, son residuos procedentes de la construcción.
Try JournoFinder For Free
Search and contact over 1M+ journalist profiles, browse 100M+ articles, and unlock powerful PR tools.
Start Your 7-Day Free Trial →Coverage map
X (formerly Twitter)
- Followers
- 864
- Tweets
- 1K
- DMs Open
- No

RT @jm_mallarach: En la darrera actualització que @aigua_cat ha publicat el passat mes de gener dels municipis vulnerables a la contaminaci…

No hi havia multes, però ara deixen d'estar en vigor els límits municipals de consum d'aigua. Arriben la temporada de rec i l'època de més turisme sense cap restricció hídrica. Com ho farà Catalunya per seguir estalviant i fent un ús raonable? https://t.co/pdu39cmFmS

RT @JRibalaygue: La retirada de un gran techo de amianto en el Eixample se encamina al juzgado tras acumular denuncias https://t.co/0aJnEI…