newscientist.nl
Outlet metrics
Global
#264162
Netherlands
#5816
Science and Education/Astronomy
#3
Articles
-
4 days ago |
newscientist.nl | James Woodford
Immunologen hebben een tegengif ontwikkeld dat mogelijk werkt tegen de dodelijkste slangen ter wereld. Daarvoor hebben ze antistoffen verzameld van een man die jarenlang slangengif bij zichzelf heeft toegediend. Een tegengif voor slangen gebaseerd op de antilichamen van een hyperimmune man lijkt effectief te zijn tegen beten van verschillende soorten slangen. Hiermee lijkt de deur geopend naar een universele behandeling.
-
1 week ago |
newscientist.nl | James Woodford
Groenlandse haaien vertonen geen tekenen van netvliesdegeneratie, ondanks dat de dieren tot wel 400 jaar oud kunnen worden. Wetenschappers hebben nu genetische aanpassingen ontdekt die kunnen verklaren hoe dat kan. De ogen van Groenlandse haaien, de langst levende gewervelde dieren ter wereld, vertonen geen tekenen van fysieke achteruitgang, zelfs niet na een leven van honderden jaren.
-
1 week ago |
newscientist.nl | Matthew Sparkes
Tekstgenererende AI’s, zoals ChatGPT, kunnen gebruikt worden om versleutelde boodschappen te verstoppen in nepberichten. Dit kan mensen die onder onderdrukkende regimes leven, helpen om in het geheim te communiceren. Het is mogelijk om geheime boodschappen te verstoppen in nepgesprekken die door AI-chatbots gegenereerd worden. Deze techniek zou mensen een manier kunnen bieden om online te communiceren zonder argwaan op te wekken bij onderdrukkende regeringen.
-
1 week ago |
newscientist.nl | Chris Simms
Een alternatief periodiek systeem der elementen, dat zich richt op sterk geladen atomen, onthult nieuwe wetenschap. Dit kan mogelijk helpen bij de zoektocht naar nauwkeurigere optische atoomklokken. Een nieuwe versie van het periodiek systeem der elementen voorspelt honderden sterk geladen deeltjes genaamd ionen. Die ionen zouden gebruikt kunnen worden om de volgende generatie optische atoomklokken te bouwen.
-
1 week ago |
newscientist.nl | James Dinneen
Laboratoriummetingen van gemalen kwarts suggereren dat aardbevingen enorme hoeveelheden waterstof onder de grond genereren. Daarmee is het mogelijk een energiebron voor het leven onder de grond – en voor ons. Aardbevingen kunnen enorme hoeveelheden waterstof in de planeet genereren door rotsen te breken die vervolgens reageren met watermoleculen.
Contact details
Address
123 Example Street
City, Country 12345
Website
http://newscientist.nlTry JournoFinder For Free
Search and contact over 1M+ journalist profiles, browse 100M+ articles, and unlock powerful PR tools.
Start Your 7-Day Free Trial →