
Articles
-
1 week ago |
menorca.info | Miquel Vall-llosera Camps
A la segona meitat del segle XX es van massacrar els elefants africans sota l'argument de frenar la desertificació. Aquests imponents mamífers mengen fulles d'arbres i no tenen gaire miraments en rompre branques per tenir aliment. La visió antropocèntrica es va imposar i es va declarar culpable la fauna silvestre de l'esgotament de terres i vegetació. Això va justificar la mort per dispar de desenes de milers d'elefants. Anys després, es va entendre que era un gran error.
-
3 weeks ago |
menorca.info | Miquel Vall-llosera Camps
Totes les basses i les piques d'abeuradors s'han dotat de rampes perquè la fauna silvestre pugui accedir a l'aigua sense perill d'ofegament. Ara, ocells, rèptils i insectes, tenen un camí segur d'entrada i sortida. Està ple de calàpets. El lloc agrari s'està convertint en una reserva biològica. Els calàpets han passat algunes dècades crítiques, per falta d'espais de cria. Però la bona resposta d'alguns pagesos i propietaris d'àmbits rurals, ha generat noves esperances.
-
1 month ago |
menorca.info | Miquel Vall-llosera Camps
El nostre entorn mediterrani no és un espai pristí. Fa més d’un milió d’anys que els primers homínids van transitar cap aquestes terres i, d’ençà, hem anat deixant la nostra petjada d’espècie extraordinàriament habilitada per a transformar els llocs per on passem. Per això, els nostres paisatges són el fruit de la natura primigènia existent (substrat geològic, clima, biologia...) i de les decisions que van prendre els avantpassats en cada moment.
-
1 month ago |
menorca.info | Miquel Vall-llosera Camps
La primavera avançada ha fet florir ja algunes orquídies silvestres. En el seu ressorgiment, atreuen amb incentius visuals i olfactius els animalons que els han de pol·linitzar, per als quals habiliten un característic pètal inferior, a manera de plataforma d'aterratge. De vegades, la forma els convida a anar al centre de la composició, on hi ha el nèctar.
-
2 months ago |
menorca.info | Miquel Vall-llosera Camps
El gener acostuma a ser el mes de la vinagrella. És aquesta planta que tenyeix de groc amples zones de conreu i voreres de camins. Els dies assolellats, llueixen sobre el verd que predomina en el terreny d'hivern. La gent ho comenta, ho admira i, de vegades, s'emociona en veure aquest esclat de bellesa. Però hi ha coses que són com les monedes, que tenen dues cares. I la vinagrella té una cara fosca, que sol quedar amagada sota l'aparença de natura esplendorosa.
Try JournoFinder For Free
Search and contact over 1M+ journalist profiles, browse 100M+ articles, and unlock powerful PR tools.
Start Your 7-Day Free Trial →